Principalele etape ale cărții prepress dezvoltare

Ar fi ciudat dacă un astfel de fenomen cu multiple fațete și complex în istoria omenirii ca o carte numără perioada de dezvoltare de la inventarea tiparului. Desigur, în procesul de dezvoltare a societății umane de mii de ani pentru a construi și de a îmbunătăți o varietate de moduri de a transfera informații și consolideze forme de cunoaștere. Cu mult înainte de apariția informațiilor scrise transmise oral:. Știri - de curieri, fundamentală - cu ajutorul membri ai elitei intelectuale (. Cadre didactice, lideri religioși, și altele)
Mai târziu, sculpturile de rock, inițiază o scriere pictografică, transmiterea de informații sub formă desene. În cazul primelor meserii erau semne care exprimă concepte distincte, așa-numitul script ideografic. Un număr de popoare orientale provenit de cuneiform - lovituri fotografie pe zgura umed în arderea ulterioară în formă de tablete. Recent pliat în cutii, fiecare dintre care reprezintă cartea. La centru a fost atașat lut comprimat cu numele lucrării și numele autorului și, uneori, alte informații - ceva ca un card de catalog modernă. Istoria a pastrat informații interesante cu privire la existența primelor biblioteci, care conține o serie de cutii și, în plus, tabletele cu o listă de cărți - prototipul de cataloage moderne. Și acest lucru a avut loc pentru acum mai mult de 10 mii de ani ... [zicem - nu o legendă, de exemplu, în secolul al XIX-lea pe excavarea vechea capitală asirian Ninive a fost descoperit in Biblioteca rege Assurbanipal (secolul VII î.Hr.), care conține 20 de mii de cărți de lut au fost găsit și alte biblioteci similare cu cărți și cataloage lut excavate în Egipt și în alte țări].
În antichitate, popoarele est au venit scris hieroglifică, care, din cauza complexității (prea multe semne de diferite forme și valori) sale, a fost elitist. Un pas important în dezvoltarea scriere a fost crearea unei mase de aproximativ un an și jumătate mie de ani înainte de Hristos scris alfabetica, dupa care orice alfabete -. Greacă, latină, arabă și alții, simplifica procesul de percepție și stăpânirea practică a scris
Un element important al industriei de carte este baza materială pe care semnele scrise. Cu mult înainte de inventarea omenirii hârtie a folosit în acest scop, o varietate de materiale. Primul dintre acestea a fost lut. Apoi, în Egiptul antic folosit papirus, realizate de o tehnologie specială de tulpini de trestie de zahăr.
Datorită fragilitatea papirus din ea tăiată în foi subțiri, lipite cu adeziv secretat de planta, și răsucit în suluri, care sunt apoi stivuite într-un caz, însoțește fiecare dintre ele numele produsului. Parcurgere Papyrus în istoria omenirii a devenit o altă formă de cărți, și, destul de ciudat, foarte mult timp etern. Prima carte în formă de suluri de papirus au început să iasă din a treia î.Hr. mileniu, iar ultimul - la începutul secolului al XI-AD
Un alt material comun pentru cărți a devenit pergament, făcut din piele de animal si a fost numit dupa locul care a fost inventat - starea de Pergam. Spre deosebire de fragile papirus pergament foile tăiate, care sunt depozitate pe ambele părți ale textului. Foi cusute în coloanei vertebrale, și a obține o carte. Prima dintre aceste cărți datează din secolul II d.Hr..
În China antică ca material pentru cărțile plăcile de bambus utilizate sunt deținute împreună de benzi metalice, în formă de perdele. Mai târziu, aceeași tehnologie a fost folosită în scrisoarea pe mătase.
În Europa, cărți au fost scrise pe plăci de lemn, realizate din coaja de mesteacan, care a primit răspândită printre slavi și indieni. Primele cărți coaja sunt datate din secolul al IX d.Hr.. Câteva sute de" coaja de mesteacan de scrisori", găsite în săpăturile de Novgorod vechi.
Astfel, chiar și în...

1 - 3 | înainte