argint vârstă în artă rusă

vârstă Silver în artă rusă


Nou stil art rusă a apărut în 80 de ani de secol al XIX-lea în mare influenta impresionismului francez. Înflorire sa este notat cu un limită XIX și XX secole.

În câteva decenii după declinul (deja de la sfârșitul anului XX 10-a stil modernist în artă rusă cu care asociatii de vârstă Silver, recunoaște rolul predominanta a noi directii) art vârstă de argint a fost perceput ca un decadență și lipsa de gust.

Dar, pentru a varia de la sfârșitul celui de al doilea mileniu a unei estimări a început mai mult închide. Problema este că există două tipuri de înflorire a cultură spirituală. Pentru primele inovații puternice si marile realizari sunt caracteristice. Exemple vii la care este clasici greci secole V-IV î.Hr. și Renaissance mai ales european.

In mijlocul reprezentanților secol XIX romantism visat de creare de stil uniformă, care ar putea înconjoară persoana cu frumusețe și de care să transforme o viață. Art înseamnă a schimba lumea - astfel de problemă pune înainte Creatorii amendă Rihard Wagner și prerafaelitii. Și deja în la sfârșitul secolului al XIX-lea Oscar Auld afirmat, că «Mai degrabă viața imită arta, mai degrabă decât artă viață». Nu a fost o evidentă organizarea de comportament și o viață, jocul a început să definească nu numai caracterul de artă cultură, dar, de asemenea stil de viata de fondatorii săi.

Nu

Vârsta de argint în cultura rusă este doar pictura și Arhitectura de un stil modernist, nu numai teatrul simbolist, care are Ideea încorporată de sinteză a artelor, atunci când peste declarație de performanță împreună cu regizori și actori artiști și compozitori au lucrat, el și simbolismul literatură, și în special poezie care a intrat în istorie a lumii literatură sub numele de" argint poezie vârstă». Acesta este stilul unei epoci, un mod de viață.

Pentru a face din viață o poezie - o sarcină mai importantă care a fost pus înainte se de eroi ai epocii de argint. Deci, simboliști, în primul rând, nu au dorit să se separe scriitorul de la persoana, biografia literară de personal. Simbolismul nu a dorit să fie doar un curent literar, dar rupt de a deveni metodă creativă vital. A fost un număr de încercări de a găsi ireproșabil adevărat aliaj de o viață și creativitate, un fel de piatră filosofică a artei.

Au fost în această aspirație și părți umbrite. Discurs inutil de pretențios și gesticulația, un costum șocant, droguri, spiritele - pe punctul de a secole tot a efectuat semne alese și a generat snobism originale.

literar și de artă Bohemia opoziția brusc la greutate, căutat noutate, singularitate, o claritate de experiențe. Magie, spiritismul și Teosofia implicat simboliști nu numai ca un material de pitoresc pentru opere de artă, dar, de asemenea, ca modalități reale de extindere a orizonturilor spirituale proprii.

In Rusia exista o nouă generație de literare și de artă inteligență; se deosebea considerabil de generare de «șase maiștri» nu interese numai creative; distincții externe au fost izbitoare, de asemenea,.

Deci, stilul uniformă care apărut în Rusia și a devenit de o sinonim al conceptului de vârsta de argint, a fost într-adevăr universal pentru - lasa pentru scurt termen - aceasta a capturat nu numai toate sferele de creativitate, dar, de asemenea, în mod direct viață de oameni de o epocă" fin de si-egrave; alineatul». Orice stil de mare este astfel.

Estetica vârsta de argint de cultură rusă în total a rezumat cel mai diferit, de multe ori direcții opuse, mișcări, luminos autor găsește până la mai multe căutări de gândire estetic clasic, în special în dezvăluirea de estetic esență metafizică și arta de artă. Împreună cu IT, multe gânditori, scriitori, artiști,...


1 - 6 | înainte