Cercetarea și îmbunătățirea competențelor lingvistice

Cercetare și dezvoltarea competențelor lingvistice

 

Plan


Introducere

1. Conceptul de capacitatea limbajului

2. Problema determinarea naturii limbajului Capacitatea

3. Importanță pentru dezvoltarea capacitatea de limba

4. Capacitatea de Limbă și cognitive Activitatea

5. Capacitatea de limbă

6. Formarea și dezvoltarea competențelor lingvistice

Concluzie

Lista de literatură utilizată

 

Introducere


Limba - un sistem de semne verbale, relativ independent al angajatului individuale în scopul de comunicare, formare și formula gândurile, consolidarea și transmitere a experienței sociale și istorice. Acest sistem multi-nivel, cu cerințele sale și limitările la toate nivelurile - de la fonetică și graficul de gramatical și semantic. Toate aceste cerințe și restricții în regulile și condițiile de utilizare a semnelor verbale, care se bucură de semne (informatori) sunt instruiți în sălbăticie - cu ajutorul părinților în familie și în mediul educațional special - în școală, la cursuri pe cărți de referință, dicționare.

O. Leontiev a arătat că conștiința umană este indisolubil legată de activitatea și este un fel de refractată prin prisma sensurilor lingvistice reflectare a realității.

LS. Vygotsky subliniază în mod constant legătura limbii (vorbire) cu procesele de gândire în zonele comune ale valorii semnelor lingvistice, precum și dezvoltarea continuă și îmbunătățirea acestor zone de la copil la adult, de la profesionistul la profan, de la monolingvii care vorbesc aceeași limbă, polilingvista pentru a comuta în mod liber de la un sistem de la alte personaje.

După apariția Chomsky, care au fost împărțite competență lingvistică și cunoștințe lingvistice, o problemă care, de asemenea, permite subiectului să folosească limbaj natural în totalitatea sa, și toată funcționalitatea acestuia, este întotdeauna la zi.

Scopul acestei lucrări este de a studia conceptul de capacitatea limbajului, problema de a determina natura și capacitatea de limbă.

1. Conceptul capacitatea de limba

Având în vedere capacitatea de rezolvare în stăpânirea limbii (e), trebuie să distinge între conceptul de" capacitatea de limbaj" și" darul limbilor". Acestea Sunt concepte sunt ambigue, AA Leontiev oferă următoarea definiție: " Capacitatea Limbă (Faculte du dangage Saussure," organizație discurs" Scherba) este un set de condiții psihologice și fiziologice pentru mastering, producție, reproducție și percepția adecvată a semnelor lingvistice membrii unei comunități lingvistice" [1].

VM. Pavlov consideră capacitatea de limba în aspect funcțional și semiotică și consideră că este echivalentul unui sistem limbă. AM Shahnarovich consideră că numai analiza psiholingvistică de activitate discurs în diverse aspecte ale punerii sale în aplicare pot ajuta să răspundă la întrebarea de ce se înțelege prin facultate de limbă. Într-un sens psihologic, capacitatea - un set de trasaturi de personalitate, asigura stăpânirea cu succes a oricărei activități. Este important să avem în vedere atunci când se analizează modul în care subiectul prinde activitate vorbire - o formă specifică de interacțiune cu alte persoane în procesul de decizie în comun a problemelor teoretice și practice. Cu toate acestea, pentru a determina capacitatea de limbă definiției de mai sus este de folos. În străinătate psiholingvistică (mai ales americane) pentru a vorbi despre abilitățile de comunicare (competențe), adică, Abilitatea de a utiliza în mod eficient limba în situații reale diferite. Cu această abordare perfect reprezentat extern la subiectul de circumstanțele de vorbire:. Normele național-cult...


1 - 11 | înainte