Cultura de vorbire


Total


Cultură Discursulelev terminat de 1 curs

Facultatea Administrație publică

Criza de specialitate Gr.109 Managementul

Popov DBPartea 1: traseu retorica
Trail

Trasee -. (De la grecescul TROPOS - Metoda, tehnica, imagine). Trasee - aceste revoluții, care se bazează pe utilizarea de cuvinte într-un sens figurativ. Acestea sunt utilizate pentru accentuare vorbitor discurs. Prin trasee sunt câteva cuvinte care sunt folosite mod neobișnuit. Mecanismul de formare, și, ulterior, tropi de impact bazat pe dualitate sale, în combinarea a două planuri semantice. Utilizarea tropilor include o punere în aplicare modernă a două valori: 1) literal, adică lingvistică generală; 2) alegoric, portabil, situațională, și anume, cu privire la beton, în acest caz. Combinația dintre acestea valori în căile și vă permite să creați o imagine cu ei.

Marea acceptat de clasificare a tropilor (la fel cifre, cum ar fi) nu există. Dar există o varianta de clasificare. Trasee pot fi împărțite în două grupe: 1) calea de cuvinte (MV Lomonosov le-a numit trasee zicale); 2) Ofertele traseu. Primul grup include trasee utilizate pentru consolida expresivitate. Cel mai adesea în acest grup includ următoarele cale:

· metaforă,

· metonimie,

· sinecdoca,

· antonomază,

· onomatopeyya,

· catachresis,

· metalepsis.

Al doilea grup de traseu este traseul care sunt utilizate pentru decor. Acestea includ adesea piese, cum ar fi

· alegorie,

· EMP,

· parafrazare,

· epitet,

· ironie,

· hiperbolă,

· litotes,

· eufemism,

Vorbind despre problemele asociate cu clasificarea tropilor, definiția a ceea ce se transformă exact de expresie se poate referi la ele, VP Grigoriev împotriva tentativelor de a include trasee și parafrazează un epitet, precum și paranomaziyu și că, în opinia sa, sunt de multe ori, dar nu în mod necesar să aibă întotdeauna " Valoare Tropical." Există cazuri de includere în tropii de Discursul de trafic compararea (deși, strict vorbind, comparația, de exemplu, în considerat logic ca un dispozitiv similar cu definiția de funcționare). VPGrigorev asemenea, constată că aceasta este insuficientă pentru a clarifica relațiile cu metafore personificare, simbol, alegorie, precum și un oximoron (un oximoron). Există, de asemenea o serie de alte probleme legate de studiul de tropilor.

Teoria clasică a tropilor merge înapoi la Aristotel, Demeter, autorul" Retorica la Guerin," Cicero, Longinus și Kvintilianu. Dimitrie, în special, a vorbit despre posibilitatea de a folosi trasee, în unele cazuri ridica lucru minor. Cu toate acestea, el a insistat asupra necesității de a " Observați moderare." Autorul" Retorică la Guerin" văzute trasee ca" decoratiuni, formând un singur, un tip special." El credea că toți tropi caracterizat " Respingerea sensul obișnuit al cuvintelor și însoțite de unele neplăcute trecerea la alegoria de vorbire ».

într-un stil și poetica trasee moderne considerat ca fiind unul dintre soiurile de forme. În special, ML Gasparov le include într-un grup special de cifre regândirea.

O etapă calitativ nouă în dezvoltarea doctrinei trasee - Tropology - vine în a doua jumătate a secolului XX. din două motive. În primul rând toate, Studiu R.O.Yakobsona, care a confirmat opoziția de metaforă și metonimie, metaforă pentru generarea asociere de similitudine, iar metonimia - de adiacenta. Acest lucru a permis ca scoate în evidență VN Axe, nu numai pentru a distinge Poezie (metonimică) limbaj, dar, de asemenea, să trimită la cele două axe ale limbă: 1...


1 - 26 | înainte