Vorbitoare de limbă rusă Cultura

umaniste moderne Academia

REZUMAT

Pe tema de:

«Cultură Vorbitoare de limbă rusă »elev încetat:

VV Frolov.

Grup AEP 100201
Izhma 2010

Browse


1. Vorbitoare de limbă rusă Cultura

2. Vorbind

3. Stilul de conversație de zi cu zi

Concluzie

Lista de literatură utilizată


1. Cultură Vorbitoare de limba rusă


Doctrina de calitate vorbire își are originile în scrierile filozofilor antici, oratori, care au dezvoltat întreg sistem de evaluare a calității de exprimare - pozitive și negative. De Exemplu, Theophrastus în cartea sa" Despre stilul de" discurs prezentat astfel de avantaje: puritate, claritate, acuratețe, maiestate, asprime, solemnitate, rapiditate, Adevăr, putere. Dezavantajele vorbire Ermoghen includ: incoerență, flatulență, copilărie, batos. Condamnarea lui Cicero, curățenie și claritatea de exprimare este importantă și necesară, dar nu suficient pentru a provoca vorbitor ar putea admirație a publicului - are nevoie de frumusețea vorbirii. Potrivit Dionisie Halicarnas, cel mai important a virtuților și perfectă discursului este adecvat.

Desigur, nu toate dispozițiile gânditori vechi poate fi acceptată de către noi. Dar este foarte mult meritat atenție și în studiul aprofundat.

Fiecare comunicare sferă în conformitate cu sarcinile comutative implicați în ea, face limba cererile lor. O cerință importantă pentru o cultură de proprietate Limba este o cerință de a distinge între varietatea sa funcțională, gratuit utiliza oricare dintre ele prezentând clar ce tipuri de limbaj ar trebui să fie alese cu obiectivele de comunicare. Limba efectuează diferit comutativă sarcini, care deservesc diferite domenii de comunicare: ea este un lucru - limba științei, de altă parte - vorbita de zi cu zi limba. Doctrina modernă a abilităților de comunicare discurs bun dezvoltat Boris Golovin. Discurs de calitate, el dedică relațiile de bază cu alte concepte de vorbire:

Discurs - Limba (corectitudine, avere, puritate)

- gândirea (Coerența, claritatea, simplitatea, concizia)

Noi suntem - lumea obiectivă (Precizie)

- mediul său, conținut, scop (relevanța)

- Estetica (Imagini, expresivitate, armonie)

2. Vorbitor aceasta


Vorbind - ea formă orală de existență a limbajului. Caracteristicile distinctive ale vorbire pot fi în întregime atribuit un stil de conversație. Cu toate acestea, conceptul de" Vorbind" este mai largă decât conceptul de" stil de conversație". Ele nu pot fi amestecate. Deși stil conversațional vândute în principal în comunicare orală, vorbire orală este exercitat și Unele genuri de alte stiluri, cum ar fi rapoarte, prelegeri, și altele raport.

Vorbind funcționează numai în sfera privată de comunicare în fiecare zi și de uz casnic, o-familie. În domeniul limba de comunicare vorbită în masă nu este aplicabil. Cu toate acestea, nu este înseamnă că stilul de conversație de zi cu zi este limitat la subiecte interne. Vorbind poate afecta alte teme: o conversație cu familia conversație de oameni în relațiile informale, arta, stiinta, politica, sport si altele., conversația de prieteni la locul de muncă legate de profesie vorbind, conversație în instituțiile publice (clinici, școli).


3. De zi cu zi conversație Stilul


In domeniul Funcții de comunicare de zi cu zi de viață -. stilul de zi cu zi conversație de vorbire

Principalele ...


1 - 2 | înainte