Intonație, ca un mijloc stilistice de exprimare

Intonația ca un mijloc stilistice de exprimare


clear=all>
plan de


Introducere. 3

1. Intonație ca un atribut discurs. 6

1.1 Melodic. 7

1.2 Volum. 8

1.3 Logic stres. 8

1,4 Temp. 10

1,5 Pauza .. 11

2. Intonație ca mijloc de expresie. 14

2.1 Intonația și figuri de stil. 14

2.2 Intonația și stiluri funcționale. 18

2.2.1 publicist stil. 20

2.2.2 Știință stil. 21

2.2.3 afaceri oficiale stil. 21

2.2.4 Art stil. 22

2.2.5 vorbită stil. 25

Concluzie. 28

Bibliografie. 30


clear=all>
Introducere


Expresie - cel mai important semn al unui discurs bun. În expresivitate înțeleasă ca astfel de caracteristicile sale, care permit consolida impresie de cuvintele rostite sau scrise, să atrag atenția și sprijin interesul destinatarului, afectează nu numai mintea lui, ci și sentimentele, imaginație.

Expresie - această proprietate se spune sau scrie forma verbal pentru a atrage o atenție specială a ascultătorului sau cititorului, Producem impresie puternică asupra lui. Expresivitatea animă în mod corect, precizie, coerența și puritatea de expresie, dă aceste calități forță specială de impact.

Se numește expresiv dacă aceasta nu afectează numai mintea, ci, de asemenea, domeniul emoțional de conștiință, atenție și sprijin interes în ascultător sau cititor, în cazul în care face o impresie puternică, atașat la corectitudinea, acuratețea, consistența, puritate situațiile speciale forța de impact.

Și în formă orală și scrisă de utilizare a limbii Principalele resurse de exprimare conținute în vocabularul și frazeologia, un resurse, cum ar fi morfologie și sintaxă.

Dar folosirea orală a limbii este foarte importantă intonație. Asta a fost întotdeauna considerată un important semn-de sondare, oral prelucrare discurs înseamnă orice cuvinte sau cuvinte compuse într-o propoziție (Spunând), înseamnă clarificarea semnificației și comunicativ sale culori emoționale și expresive.

In ciuda faptului ca intonație caracterizează în primul rând discurs de sondare, text scris, de asemenea, întotdeauna" suna" pentru autori și-a exprimat - Real sau mental - cititorul. Pentru a transfera intonarea pe scrisoarea - deși oarecum arbitrară și limitat - sunt semne de punctuație, grafică, partiție în punctele, strofe și linii. Oricum autor scris textul urmărește transmite culoarea tonal, evidențierea și clarificarea conținutului declarațiilor, încercând să transmită cititorului sensul său.

Cercetatorii au definiții diferite ale conceptului de intonație, pe baza obiectivelor și sarcinilor asumate de acestea. Unii lingviști au interpretat această termenul prea restrictiv, referindu-se doar creșterea și scăderea vocea, celălalt - subliniind larg că rata combinata de intonație vorbire, putere, înălțime și timbru voce. Există, de asemenea, o abordare mai largă este văzută ca interdependente Componente tehnică ton de vorbire, logică pronunțând și emoțional formă de expresivitate.

Dar cu toții de acord asupra unui singur lucru: ton - nu doar mijloacele expresie, este un mijloc important de exprimare și formarea de identifica sensul său. Aceeași frază, rostită cu diferite intonație, ia un înțeles diferit.

Cu ajutorul intonației și-a exprimat comunicare de bază Valori: o declarație, o motivație întrebare exclamație. Adesea intonație, cu care a rostit fraza, încrederea a mai mult de cuvinte, adică directe în sensul expresiei. În plus, intonația este informații importante despre om: sa starea de spirit, atitudine la subiectul discursului și o altă persoană, caracterul lui, și seara profesie. Această ton proprietate a fost observat în antichit...


1 - 12 | înainte