Toponimie Crimeea

Rezumatul pe tema:

Numele de locuri Crimeei

Primul semn un obiect geografic este numele său. Mediul în care omul trăiește nu este doar apartamentul său, locul de muncă, transport, și denumiri geografice, fără de care este imposibil de localizat orice obiect. Ele creează o anumită aură în jurul unei persoane, afectând viata lui. Deci nume nu este dat accidental. Acestea sunt exact reflectă natura specială a acestui domeniu sau care, firesc sa avere, precum și condițiile economice, istorice, culturale și de viață viețile oamenilor. Filiala de cunoștințe care examinează cuprinzător geografică numele - originea lor, sensul, modificările în scris, pronunția pentru, numit toponimie. Multe nume de locuri conservate din cele mai vechi timpuri. Prin urmare, se pune nume - este ca limba de pământ, care vorbește despre povești bogățiile lui, mistere, fericire și durere a poporului.

Toponimia (din greacă. τόπος (topos) - asezare și ὄνομα (onoma) - Nume, titlu) - știința care studiază numele de locuri, originea lor, sens, dezvoltarea, statutul actual, ortografia și pronunțarea. Toponimia este o disciplină integral, care este pe joncțiune și utilizează datele a trei discipline: geografie, istorie și Lingvistică.

Toponimia - un set de nume (toponime) cu privire la orice teritoriu.

Principala valoare și principal și scopul numele locului - de stabilire locuri de pe suprafața Pământului.

De toponimia Crimeea includ nume de insule și peninsule, râuri, munți, văi, movile, pelerine, orașe, orașe și sate și alte caracteristici geografice. Printre toponime izolate hydronyms - Numele apei, numele de decontare - nume de așezări, etc.

În diferite momente în Crimeea a trăit Cimerieni, marca, Sciți, Greci, romanii, Sarmați, Alans, Goți, Khazars, Pecenegi Cumani (Cumani), turci, italieni, armeni, cerchezi ... Astăzi, populația generală Peninsula este rus, Ucrainenii Crimeea Tătari. Toate acestea au lăsat o amintire în diferite geografică nume.

De la sfârșitul secolului al XVIII-lea., După anexarea Crimeea la Rusia, există rusă nume, deși un număr de nume și hydronyms referitoare la peninsula Crimeea și spălarea mărilor este cunoscut din cronicile vechi mai.

sensul multe nume geografice nu sunt încă clare. Copie Numele ofera informatii valoroase pentru istorici, arheologi, geografi, geologi, botanică, zoologie.

Crimeei Numele de locuri - nume de obiecte geografice rămân zonă a litigiilor și științifice Studii. Deci, nu fi surprins de faptul că în literatura de specialitate regional și Harta poate satisface diferite scrieri cu același nume. În primul rând toate, Numele au fost înregistrate recent în prepararea topografice hărți în secolele XVIII-XIX. Înregistrate soldații ruși uneori simplu, alteori ofițeri sau ingineri de origine germană, franceză și altele. Cel mai neînțelegeri comune Soter și Suter, Kopsel și Kapsel. În complex ( cu două sau trei etaje nume), puteți găsi opțiuni scris, cu o cratimă sau împreună. Normele de limbă turcă modernă părea ar necesita și de autori din Crimeea condensate scris. Cu toate acestea, noi scriem pentru a Limba rusă. Acesta va fi convenabil pentru turiști ruși - sau Eminebairhosar Emine-Bair-Khosar? Este mai bine pentru a explora cultura tătară din Crimeea, turistilor de limbă rusă sau engleză a dat seama imediat că acest titlu Emine - numele unei femei, Bair - un deal, un deal, hosar - bine. Cred că este mai bine.

In plus, rusul Modelul de limbă pentru mine este scris râul Moskva. Aici este clar că numele propriu este scris cu o scrisoare de capital, precum și despărțite în silabe cu un mic marcat clasă de obiecte geografice (de munte, râu, vale, stâncă, rock). Fundamental vom adera la această tradiție, deși nu este nici regula, nici ...


1 - 6 | înainte