Alcool etilic. Efecte cronice de alcool

Rezumatul disciplina" Farmacologie»

Finalizat:. Myl'nikov AV

Grupuri de elevi 23F

Kopeysk Medical College

Kopeysk 2012

Introducere

Alcool - una dintre grupele de compuși organici, această definiție ne dă chimia pe care le trece prin în școală. Din păcate, pentru a afla toate lecțiile de aplicare, toxicitatea, nu am putut, pentru că aceasta nu este prevăzută de program. Așa că atunci când am avut ocazia de a afla mai multe despre una dintre substanțele din acest grup, am decis să aleg acest subiect pentru eseu.

În plus, astăzi în Rusia, există multe probleme sociale legate de intoxicații cu alcool cronic, ceea ce indică relevanța temei pe care am ales-o.

Înainte de a începe să faci un eseu, m-am stabilit

OBIECTIV:. Pentru a revedea informații despre etanol, cronică otrăvire ei, folosind resurse pe Internet, și diverse cărți

Pentru a atinge obiectivul pe care am stabilit, eu trebuie să procedați în felul următor

OBIECTIVE:

colectarea, prelucrarea toate informațiile cu privire la acest subiect, selectați dorit,

pentru a caracteriza alcoolul etilic,

dezvăluie conceptul și esența de intoxicații cronice alcool

caracterizează problemele sociale în Rusia

să prezinte măsurile care pot ajuta pentru a elimina problema de alcoolism în țara noastră

OSNOVNAYACHAST

Spirt de etil

Etanol C2H5OH (etanol, alcool etilic, alcool etilic) - un lichid incolor, volatil, cu miros caracteristic, gust ardere (pl 0, 813-0, 816 m Bp 77-77, 5 ° C...). Etanol ardere cu flacără albastră, miscibil cu apă, dietil eter, și multe alte solvenți organici, se distilează cu abur.

Etanolul este produs prin fermentarea produse din amidon (cereale, cartofi), fructe, zaharuri și altele asemenea. D.

Utilizarea etanolului.

Etanolul este utilizat pe scară largă în industrie ca solvent, iar materialul de pornire pentru mulți compuși chimici. Acest alcool este folosit în medicină ca dezinfectant.

In laboratoarele chimice este folosit ca solvent, o parte din mai multe băuturi alcoolice.

Efectul asupra corpului și toxicitatea.

Alcool etilic pot fi ingerate în mai multe moduri:. Prin ingestie, prin administrare intravenoasă, prin plămâni, precum și de vapori cu aerul inhalat

Primit în acte de alcool organizmetilovy pe cortexul cerebral. Când acest lucru se întâmplă cu o intoxicație alcoolică" excitație" caracteristic. Aceasta stimulare nu este rezultatul creșterii proces excitator și apare ca urmare a slăbirii procesului de frânare. Astfel, sub influența alcoolului predominare evident de excitație peste proceselor de inhibiție. În dozahetilovy mare de alcool provoacă funcții de inhibare ca oblongata spinarii si medulla. S-ar putea veni o stare de anestezie profundă prelungit cu pierderea reflexelor si depresie a centrelor vitale. Sub influența etanol, moartea poate apărea ca rezultat al paralizie a centrului respirator.

Despre toksichnostietilovogo alcool în evidență prin prezența cazuri de intoxicație acută de alcool. În ultimul deceniu, otravleniyaetilovym acut de alcool ocupa primul loc (60%) dintre otrăvire alte substanțe toxice. Alcoolul nu numai că provoacă intoxicații acute, dar, de asemenea, contribuie la moarte prematura de la alte boli.

Gradul de alcool toksichnostietilovogo doză dependentă de concentrație în băuturi, prezența în ele a uleiurilor de fuzel și a altor aditivi se adaugă pentru a conferi anumite aromă băutură și gust. Doza letală aproximativă la om este considerat a fi de 6-8 ml de etanol pur pe 1 kg de greutate corporală. În ceea ce privește întreaga greutate a corpului este de 200-300 ml etanol. Cu toate acestea, această doză poate varia în funcție de sensi...


1 - 14 | înainte