Supravegherea statului și administrație și controlul public a siguranței la locul de muncă

Administrarea de siguranță la locul de muncă se realizează de către puterea legislativă și executivă.

Administrațiile locale asigura conformitatea cu reglementările de sănătate, norme și standarde de igienă, în domeniile lor, inclusiv instalațiile de producție.

Controalele funcționale un număr de organe executive federale, pentru a dezvolta acte juridice normative care conțin reglementări de siguranță de stat, precum și consemnări cu privire la starea condițiilor de muncă și de siguranță, nivelul de accidente și boli profesionale, precum și formarea în domeniul securității și sănătății în muncă.

Evoluțiile strategice în domeniul sănătății, inclusiv gestionarea problemelor, să efectueze centre de cercetare.

Un rol important în punerea în aplicare a controlului de control jucator. Controlul statului de realizat prin supraveghere de stat, departamentale și controlului public.

Corpul principal al supravegherii de stat și controlul statelor de la Agenția Federală pentru Muncă și ocuparea forței de muncă. Structura sa constă în supravegherea de management și control asupra respectării legislației muncii, organele teritoriale de supraveghere de stat și controlul asupra respectării legislației muncii și a altor acte normative ce conțin norme ale dreptului muncii, inspectoratul de muncă de stat a Federației Ruse. Acest sistem asigură supravegherea și controlul asupra respectării legislației ruse privind statutul piept și securitate în muncă, pentru repararea prejudiciilor cauzate lucrătorului sănătate, asigurări sociale și punerea în aplicare a acordurilor colective în întreprinderi, instituții și organizații, indiferent de proprietate.

Supravegherea și controlul operațiunilor în condiții de siguranță, legate de consumul de subsol, securității industriale, siguranța în utilizarea energiei nucleare, siguranța instalațiilor electrice și termice și rețele, securitate, fântâni, securitate industriala, depozitare și utilizare a explozivilor industriale atribuite Serviciului Federal pentru Mediu , tehnologică și nucleară supraveghere (Rostekhnadzor).

Sanitar de stat și supravegherea epidemiologică a respectării de către întreprinderi, instituții, organizații, normele igienico-sanitare și a normelor puse în aplicare de către Serviciul Federal de Supraveghere în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării umane (CPS).

Pe GosPozhNadzor responsabil pentru monitorizarea conformității cu cerințele de prevenire a incendiilor în proiectarea și exploatarea instalațiilor industriale și clădiri, în general.

Funcții de supraveghere efectua ca procurorii și o serie de alte departamente. Toate aceste supraveghere sunt construite pe principiul teritorial. Reprezentanții acestor organisme au dreptul de a transmite în mod liber pe obiecte din subordine; primesc de la autoritățile executive, Guvernul și conducerea companiilor locale toate informațiile necesare pentru a oferi angajatorilor și funcționarii trebuie să îndeplinească cerințele; le impune, în conformitate cu legea stabilită rus cu privire la contravențiile administrative comandă amenzilor; suspenda funcționarea unităților de producție individuale și echipamente în cazul în care există o amenințare pentru viața și sănătatea lucrătorilor pentru a remedia problema.

Controlul departamental asupra de serviciile de SSM plumb de ministere, departamente, asociații, corporații. În întreprinderile, instituțiile și organizațiile care controlează se efectuează servicii, după caz, și în absența lor - ingineri de siguranță la locul de muncă sau persoanele care își asumă aceste responsabilități. În plus, acest tip de control este exercitat de șefi de departamente, sectii.

Controlul public asupra respectării l...


1 - 6 | înainte