Calculul dobânzii la bilet la ordin

Veniturile din biletele la ordin cu dobîndă este determinată de valoarea dobânzilor acumulate la valoarea proiect de lege și specificate în textul proiectului de lege.

Proiect de lege turistice pot fi eliberate pentru o perioadă" la cerere"," la cerere, dar nu înainte de o anumită dată"," în atât de mult timp pe prezentarea." Calculul dobânzii se face pentru numărul efectiv de zile de a găsi facturile într-un sertar.

Pentru calcularea valorii de interes este folosit cu formula dobânzii simple:

Suma%=

Valoarea principalului (valoare nominală) x x% facturile rată pe termen

365 (366) x 100%

Facturi la termen - este perioada de interes. În conformitate cu articolul 5 din Regulamentul" Cu privire la trezorerie și Note" (Decretul din URSS Centrală și SNK pe 07.08.1937 № 104/1341) (denumită în continuare - decizia), veniturile din dobânzi se calculează de la data proiectului de lege sau la data la care este specificat în textul proiectului de lege, ca data de la care dobânda se calculează de la data scadenta a facturii, inclusiv (numărul exact de zile calendaristice). Acest termen nu poate depăși termenul de depunere a facturilor la plata.

În conformitate cu prevederile Codului civil (articolul 191, 834 de, 839), articolul 73 din hotărâre, în termenul prevăzut începe la data de la data specificată ca la data de start. În plus, în conformitate cu clarificarea Banca Rusiei (scrisori de la 24.03.1999 №104-T, din 14.10.1998 № 285-T) la data de implicare efectivă (plasarea) de fonduri nu sunt incluse în perioada de dobinda. Prin urmare, data eliberării (luare) proiectul de lege, precum și data facturilor de cumpărare, ca data de atragere (plasament) în numerar, la calcularea dobânzii (reducere) pe biletele la ordin nu sunt luate în considerare. Adică, dobânzile de pe proiectul de lege începe cu data de la data de finalizare sau achiziționarea de facturi.

Cauzând o mulțime de interes controverse Data de începere pe bilete la ordin, care au o rezervă directă: Dobânda este calculată de la (data specifică) sau Start perioadei interes din (data specifică) etc. În opinia noastră, analiza prevederile de mai sus ale Codului Civil și Ordonanței, acumularea de dobândă de la data specificată pentru următoarele ar trebui să fie efectuată doar atunci când vine vorba de perioada de marcaj. În cazul în care proiectul de lege conține o clauză de încărcare interes la o dată specificată, plata dobânzii pe biletul la ordin ar trebui să fie de la această dată.

De exemplu, un proiect de lege care conține o clauză Porniți perioada dobândă de 01.03.2011 , Dobânda se plătește din 02.03.2011 an, și anume în termenul prevăzut începe în a doua zi, în conformitate cu prevederile Codului Civil și legislația proiect de lege.

În cazul în care proiectul de lege conține o laquo clauză și, turistice vor acumula din 01.03.2011 ., Atunci dobânda se plătește din 01.03.2011, la fel ca în acest caz nu este instalat începutul perioadei, dar data exactă la care se percep dobânzi

! Având în vedere jurisprudența existentă ar trebui să acorde atenție și:

În cazul în care procentul de proiectul de lege pentru o perioadă" la cerere, dar nu înainte de o anumită dată", data de la care a calcula dobânzi, plata dobânzii pe biletul la ordin a făcut la acea dată.

În cazul în care aceste facturi data de la care a calcula dobânzi nu este specificat, se percepe dobanda de la data specificată în proiectul de lege ca fiind data până la care proiectul de lege pot fi prezentate pentru plată.

Aceste recomandări sunt instanțe de arbitraj rezoluție a Plenului a Armatei ruse și Plenul RF din 04.12.2000 № 33/14" Cu privire la unele probleme de practică de luarea ...


1 - 3 | înainte