Credit Modern și sistemul bancar

rganizații de creditare nebancare, uniunile și asociațiile de credit, grupurilor bancare și exploatații.

Banca Centrală a Federației Ruse - banca principal al statului. Aceasta este, indiferent de autoritățile administrative și executive. Banca Centrală a Federației Ruse - instituția independentă punct de vedere economic. Se efectuează costurile de venituri proprii. Principalele obiective ale Băncii Centrale a Federației Ruse - proteja și asigura stabilitatea rublei, inclusiv puterea de cumpărare și cursul de schimb față de valutele străine; dezvoltarea și consolidarea sistemului bancar pentru a asigura funcționarea eficientă și continuă a calculelor sistemului. Banca Centrală a Federației Ruse dezvoltă și urmărește o politică monetară de stat unitară pentru asigurarea stabilității rublei; efectuează exclusiv ediție de numerar și de a organiza adresa lor, stabilește normele de punere în aplicare a calculelor, efectuarea operațiunilor bancare, supravegherea activităților acestora; Controalele în valută și alte funcții.

Al doilea nivel al sistemului bancar este prezentată, în primul rând, o retea larga de băncile comerciale.

de credit garantate - obiecte de servicii de decontare ale vieții economice. Împreună cu băncile comerciale funcționează băncile speciali. Băncile de creditare ipotecară privind securitatea de bunuri imobiliare le vede; băncile de teren care sunt angajate în creditare privind securitatea de terenuri, investitii, operațiunile de transport în producția și plasarea de obligațiuni corporative. Sistemul de bănci speciale din cauza unui defect și nu dispun de cadrul legislativ necesar abia începe să se dezvolte.

curs de dezvoltare în mod activ ca o creditare comerciala si durabile. Relația strânsă dintre diferitele verigi ale setului de piață de împrumut și titluri de valoare.

Deci, în sistemul de credite Federația Rusă, care este in lucru pe aceleași principii ca și în economiile pieței dezvoltat, format treptat.

Acum, în sistemul de credite pot fi considerate ca fiind cele mai importante fenomene de concentrare și centralizare a capitalului bancar. Mari bănci, concentrându-se o mare parte din resurse, operațiunilor și a personalului din sistemul bancar, sunt alocate. Ei ocupă treptat o poziție dominantă în împrumut pe piața de capital. Dimensiunea lor crește cu extinderea serviciilor pentru clienții mari, implicarea unor noi investitori de a obține profituri mai mari.

concentrarea capitalului bancar în anumite domenii, atunci când unele bănci din centrul marea majoritate a tranzacțiilor în prezent într-un anumit oraș (în special în centrele financiare majore din Rusia) este deosebit de puternică.

Concursul în sectorul bancar vine la nivel internațional. Penetrarea pieței financiare din Rusia a băncilor străine de deschidere filiale și reprezentanțe lor, crearea băncilor cu capital străin intensifică. Băncile care nu pot utiliza în mod eficient fondurile din Rusia, care doresc mai favorabil și fixează sfera de plasament în străinătate. Ponderea activelor externe în active ale băncilor continuă să crească. S-ar putea rezista după 17 august au fost grav limitate în capacitatea lor de eficient să utilizeze fondurile din țară. Cele mai multe bănci nu sunt încă în măsură să acorde împrumuturi fabricarea succes și preferă să păstreze banii în formă lichidă, pentru a împrumuta productie sau elimina de capital în străinătate. Deja există pericolul ca în viitorul apropiat băncile din țară, vor putea fi ocupate numai de decontare în numerar și asistență pentru clienți și service pentru exporturi majore. Criza bancară în Rusia este încă departe de sfârșitul anului. Se dezvoltă într-o criză globală de intermediere financiară și amenință să îi priveze pe economie de timp...


în urmă | 2 - 12 | înainte