Calculele de carduri plastice

plăți bazate pe carduri de plastic, în acest secol poate fi văzut prin luarea în considerare istoria și tipurile de carduri de plastic. Ideea avansată inițial de un card de credit în cartea Edward Bellamy Retrospectiv: 2000-1887 . Carte de plastica, sau mai degrabă imaginea inversă a apărut în Statele Unite, țara tradițional de credit de consum. În 1914 a devenit marile magazine emit carduri de credit pentru clienții lor. În 1928 el a inventat prototipul de carduri plastice - etichetă de metal, care a fost stoarse numele și adresa clientului. În 1936 a fost prima asociatie de companii care au fost de acord să acorde împrumuturi clienților generale. Succesul deosebită a scăzut la lotul de carduri de credit restaurant Diners Club (Club de mese). Vizitatori regulate la restaurante, care au o reputație bună, ar putea primi un card de curent continuu și să le prezinte în mai multe restaurante din New York, în loc de bani. Restaurante înmânat copii ale facturilor la DC, care au prezentat client lunar punctajul total. Clientul a plătit DC, și unul -. Cu restaurante

O serie de bănci mari din SUA, evaluarea succesul de pionieri, a lansat cardurile de credit, care poate fi folosi nu numai în restaurante, dar și în alte locuri. Astfel, a început să formeze de plată: bancar emis cardul și conturi deschise pentru clienti; în țară și în străinătate a creat o rețea de magazine, baruri, restaurante, hoteluri, etc., în cazul în care acceptă carduri emise de banca emitentă, centre echipate, care serviciu (prelucrare) este carduri de plastic. Pionieri în dezvoltarea de bani au fost plastic cunoscut acum peste tot Băncii Mondiale ale Americii; Master Card; American Express; Visa International.

Succesul utilizării mijloacelor informatizate de plată pot fi explicate după cum urmează:

ele sunt mai protejate împotriva falsificării, care poate fi utilizat într-o sferă mai largă de calcule și cu mulți participanți; clienții le vad ca o formă mai convenabilă de plată și să permită utilizarea pe scară largă a creditului în practică de zi cu zi; interes apare la punctele de, care, cu acordul gazdă, ca un mijloc de carduri de plată extinde gama de clienții săi; din punctul de vedere al statului de a folosi sistemele de plăți reduce costul de deservire masă numerar accelerează cifrei de afaceri a ofertei de bani.

Principala caracteristică a sistemelor de plăți bazate pe carduri de plastic este de a servi cifra de afaceri de vânzare cu amănuntul în economie.

Caracteristicile sunt exprimate în aspectele tehnice ale plăților și dezvăluite atunci când se analizează tipurile de carduri plastice, evoluția lor.

In timpul de dezvoltare a sistemelor de plăți cu diferite tipuri de carduri de plastic cu un scop diferit, specificatiile functionale si tehnice.

Prima card bancar a fost emis în 1951, un mic bancă din New York și a început de la dezvoltarea rapidă a acestui tip de serviciu.

Prima emisiune de carduri a fost de multe ori neprofitabile pentru bănci, iar acest lucru a dus la numeroase pierderi financiare. Pentru a tehnologie carte a devenit profitabilă, banca emitentă trebuie să fie recunoscută în sectorul comercial larg. Cu toate acestea, în scopul de a face acest lucru posibil, banca trebuia să aibă un număr mare de clienți să adopte noi servicii bancare. Pentru a atinge acest scop un număr foarte mare de carduri au fost trimise prin poștă, cu toate că, în practică, acest lucru a dus la numeroase abuzuri. O astfel de lansare masiv un produs nou în Statele Unite, a avut loc în 1960-1965. Mai mult decât atât, unele instituții bancare oferă carduri pentru clienții lor gratuit, dar după un an sau doi, uneori fara nici un avertisment aplicate seama de taxa lor anual.

În paralel cu dezvoltarea pe piața americană a fost de internaționalizare...


în urmă | 2 - 22 | înainte