Eliminarea de fonduri într-un cont bancar

efectua comanda clientului de a transfera și eliberarea sumelor respective din contul și efectua alte operațiuni pe contul. Banca este capabil să utilizeze fondurile disponibile în cont pentru a asigura dreptul clientului de a dispune liber de ele.

Din această definiție rezultă că acordul cont bancar este consensual, nu este în momentul de transfer de fonduri în contul, iar atunci când părțile ajung la un acord cu privire la toți termenii esențiale ale contractului. Datorită caracteristicii contractului de cont bancar este necesar să se acorde o atenție deosebită la trei aspecte, care în literatura de specialitate numesc aceasta o evaluare mixtă, și chiar interpretarea opus. Vorbim despre alocarea contractul menționat și pentru compensarea contractelor de achiziții publice și a contractelor de adeziune.

Unii autori cred că" în CC ar trebui acord cont bancar pedeapsă, dacă nu se prevede altfel prin acordul părților", în timp ce rata de baza articolului 852 din Codul civil, care stabilește normele privind interesul pentru utilizarea fondurilor de către bancă, pe cont.

Altele - mai categoric și de stat care" relatiilor cu clientii construit pe o bază rambursabil." Poziția diferite se reduce la faptul că contractul poate fi compensată și necompensate.

În știința modernă intern de drept civil nu există o poziție unitară cu privire la obiectul contractului de cont bancar. De exemplu, unii cercetători sugerează că banii clientului subiectul dogovora- în contul său bancar din care tranzacția contracte rezultat. Alte apropie diferit la această problemă," obiectul contractului de conturi bancare sunt deschiderea unui cont bancar al clientului, punerea în aplicare a serviciilor de cash management, inclusiv tranzacțiile bancare din contul clientului și furnizarea de alte servicii legate de aceste operațiuni." Se pare că alegerea acestor două poziții, preferința ar trebui să se acorde acestuia.

obiectul contractului în sensul cel mai larg sunt banii clientului deținute în conturile bancare din care operațiunile sunt efectuate ca urmare a contractului. Se spune uneori că banca este obligată să" mențină contul clientului." În acest sens, prestațiile de proprietate sub forma de non-numerar din cauza naturii lor" deținut", atât de bancă și client. Pentru ca banca le poate utiliza ca un client - de a dispune de.

Banca, utilizarea fondurilor respective, de jure nu limitează dreptul clientului de a dispune de ele, ca și acesta din urmă în orice moment (indiferent dacă banca utilizează fondurile sau nu) au dreptul să se refere la faptul că el are dreptul de a utiliza aceste fonduri.

Subiectele contractului de cont bancar este o bancă sau altă instituție de credit care are o licență de a comite acest tip de operatiuni bancare (Sec. 1.4 Art. 845 din Codul civil (denumit în continuare Codul civil)) și client (titularul contului ). Client în cadrul acestui contract poate fi orice persoană fizică sau juridică, dar regimul de conturi bancare deschise de diferite tipuri de entități sunt diferite. De exemplu, entitățile nu se deschide filiale actuale și ale persoanelor juridice sau cetățeni care nu au calitatea de întreprinzător -. Conturi curente

Acest acord se face în scris, prin semnarea unui document unic sau prin depunerea unei declarații client și comise cu privire la aplicarea permite inscripții șef al băncii.

Pentru a deschide un cont client - persoana juridică se prezinte la banca: cont cerere de deschidere, documente și certificatul de înregistrare de stat a persoanelor juridice fondator; carte cu mostre de semnături ale capului și contabilul-șef al clientului și impresia lui de imprimare.

antreprenori individuali oferi pentru a deschide un cont: cerere de deschidere cont, semnata de angajator; document privind înregistrarea de stat a ...


în urmă | 2 - 11 | înainte