Dezvoltarea de asigurări agricole în Rusia

opul cursului de schimb -. Agricultură

Subiectul desigur -. Procesul de dezvoltare a asigurărilor în agricultură


Capitolul 1. Aspecte teoretice ale asigurărilor în agricultură


1.1 Concepte de Asigurări


Asigurari - categorie economică, care face parte din Finanțe. Esența economică de asigurare este asociat cu crearea de fonduri banesti specifice, care sunt formate prin contribuții bănești ale persoanelor juridice și fizice, precum și utilizarea lor ulterioară pentru daunele cauzate de dezastre naturale și alte circumstanțe. Formarea fondurile fiduciare de asigurare, pierderea material de întreprinderi și persoane fizice sunt efectuate cu ajutorul relațiilor economice prin fonduri oborota. În practică, acest relații redistributive care rezultă în procesul de formare și utilizare a fondurilor de fonduri, care sunt exprimate în termeni de asigurare ca o categorie financiar.

Legea Federației Ruse la 27 noiembrie 1992 № 4015-1 pe de Asigurări în Federația Rusă Asigurări este definit ca raportul a proteja interesele persoanelor fizice și juridice asupra apariția unor cazuri de asigurare în detrimentul fondurilor provenite din primele de asigurare plătite de acestea (primele), precum și alte mijloace de asiguratori.

Într-o înțelegere mai largă a asigurărilor este un sistem de relații economice, inclusiv crearea de fonduri ale întreprinderilor, organizațiilor și persoanelor fondul de rezervă specială a fondurilor și de a folosi în despăgubire, pierderile cauzate de evenimente neprevăzute, accidente, dezastrele naturale și alte evenimente adverse, precum și pentru plata de acoperire de asigurare a cetățenilor la apariția de diverse evenimente din viata lor (de o vârstă anume, invaliditate, deces, și așa mai departe. d.). Obiecte de asigurare poate fi: viața și sănătatea umană; proprietate a cetățenilor și a întreprinderilor; vehicule, loturile; riscurilor; responsabilitate.

În asigurarea necesară pentru a avea doua parti - asigurător și asigurat. Ca un asigurător acționează ca o companie de stat, acționar sau alte drepturi de asigurari, responsabil pentru crearea și utilizarea fondului de asigurare. Deoarece asigurătorii sunt persoane juridice de orice formă de proprietate (de stat, municipale de cooperare stoc,, articulare, privat) și persoane fizice.

Asigurari are trăsăturile caracteristice:

cu scopul de a fondurilor acumulate în fondurile. În practică, există trei forme principale și fondurile de asigurări: auto-fond (sau modificarea acestuia - fonduri de risc); Fondurile centralizate de rezervă la nivel național; fondurile de asigurări (asigurători). Ei au petrecut numai pentru a acoperi pierderile (asistenta) asupra apariției altor cazuri pre-specificate; natura probabilistică a relației, pentru că nu se știe când e caz necesar, ceea ce va fi puterea și de la care va afecta asiguraților; ? rambursare de fonduri, deoarece acestea sunt destinate să plătească totalitatea asiguraților (dar nu in fiecare asigurător separat). Principalul motiv de asigurare - este natura riscant de producție sociale și a vieții umane. În procesul de dezvoltare socio-economică este risc probabil efecte negative ale forțelor elementare ale naturii, precum și activități a persoanei în procesul de reproducere. Asigurari este metoda principala de a reduce riscul de efecte adverse atunci când apar anumite evenimente, în cazul în care se efectuează. Riscurile de asigurare sunt proprietate, financiar și politica economică, naturală. Risc de proprietate - posibilitatea pierderii accidentale sau daune materiale prin foc, inundații, cutremure și alte dezastre. Riscul financiar - riscul unei tranzacții de credit, riscul asociat cu o creștere neașteptată a costurilor de distribuție, costurile de producți...

în urmă | 2 - 21 | înainte