Dezvoltarea CASCO într-un mediu concurențial

atribui beneficiarilor de a obține plăți de asigurări, precum și să le înlocuiască pe cont propriu înainte de eveniment asigurat.

Conform vehiculele acceptate program de asigurare CASCO în stare bună, aparținând asigurat dreptul de proprietate, de conducere economic plin sau gestionarea operațională, sau trebuie să înregistreze autoritățile de poliție rutieră din Federația Rusă.

Compania de asigurare are dreptul de a stabili propriile reguli în acest sens. Astfel, normele de asigurare voluntară a vehiculelor unele companii de asigurari din vehiculele de asigurare a acceptat înregistrat autoritățile de poliție rutieră și a trecut o inspecție de siguranță stat, dar nu pot fi acceptate și vehiculele care au emis plăcuțe de înmatriculare tranzit, precum și mașinile achiziționate în organizațiile profesionale ale Federației Ruse sau înregistrat clearance-ul salvat de vamă pentru care perioada de înregistrare, 5 zile, nu a expirat la data contractului.

În asigurarea ar putea fi făcute echipamente opționale și accesorii ale vehiculului: televiziune auto și echipamente radio, echipamente de salon, o lumină, de alarmă și a altor dispozitive suplimentare instalate pe vehicul, în conformitate cu cerințele standardelor relevante, normele de funcționare tehnică , al fabricantului instrucțiuni de înregistrări și alte standarde tehnice, dar nu sunt incluse în ambalajul original. În conformitate cu normele de majoritatea companiilor de asigurare, echipamentele instalate pe vehicul recunoaște părțile sale componente, în cazul în care asiguratul are un nume de brand, cantitatea și costul echipamentului. Contractul de asigurare specific pot prevedea responsabilitatea asigurătorului, deoarece toate riscurile de asigurare, precum și în orice combinație a acestora. De asemenea, poate include în plus o asigurare de răspundere sau de asigurare privată a conducătorului auto și a pasagerilor în cazul unui accident.

Pentru a se proteja de daunele cauzate ca urmare a activităților ilegale ale asiguratului, societățile de asigurare au introdus o serie de limitări și excepții de la plata despăgubirii de asigurare. Astfel, pierderile nu sunt compensate dacă se dovedește că:

· evenimente care au dus la ei au fost intenționate;

· o persoană care conduce un vehicul într-o stare de alcool sau droguri;

· vehicul folosit ca un instrument sau mijloc de criminalitate;

· Vehiculul a fost utilizat în prezență de vina, să ignore cererile autorităților competente pentru a elimina defectele sau cerințe ale poliției rutiere, și o serie de alte restricții.

Suma de asigurare se stabilește prin acordul părților și specificate în contractul (politică) de asigurare. Ea nu poate fi mai mare decât valoarea asigurată a vehiculului. Valoarea asigurată a vehiculului poate fi determinată pe baza prețului de vânzare de modele similare, de referință de numărare, expert evaluare asigurător. În cazul în care asiguratul are echipament suplimentar, la creșterea costurilor de asigurare la costul de echipamente suplimentare.

Cuantumul primei de asigurare -. Plată pentru asigurare se calculează din valorile suma asigurata, perioada de asigurare, rata de bază și factorii de corecție care să țină seama de condițiile specifice de securitate și ordine de plată a primei de asigurare

În partea a contractului de asigurare poate stabili o franciza - valoarea pierderii nu este recuperabilă. Ea poate fi atat condiționată și necondiționată.

condiționată franciza -. Una în care asigurătorul nu va rambursa pierdere care nu depășește valoarea de franciza, dar se rambursa integral în cazul în care aceasta depășește

În deductibile - asigurătorul rambursează pierdere se scade valoarea de franciza

.

Contractul de asigurare este...


în urmă | 2 - 14 | înainte