Dezvoltarea sistemului bancar KazahstanDezvoltarea sistemului bancar


1. Sistemul bancar din Kazahstan


1.1 Rolul băncilor în dezvoltarea economică


Bank -. O organizație creată pentru a strânge fonduri și plasarea acestora în numele său în conformitate cu condițiile de rambursare, și de urgență

În economia de piață modernă, cu o diviziune a muncii, sistemul bancar este de mare importanță, datorită relațiilor cu toate sectoarele economiei.

Băncile sunt principalele intermediarii financiari în economia de piață. Prin metode de gestionare economice, cum ar fi de credit, a satisface nevoile de diferite ramuri ale economiei în diferite împrumuturi de împrumut sau prin activitatea de decontare satisface nevoile economiei în funcționarea sa neîntreruptă, asigură mișcare neîntreruptă a produsului social.

Băncile prin gestionarea cont de companii, organizații și persoane exercita controlul asupra banilor totală în circulație, și prin el progresul proceselor de afaceri și influența acestor procese. În sistemul bancar sa concentrat toate fondurile monetare societate:. Fonduri de stat, fondurile unităților economice, economiile publice și altele

Sistemul bancar modern - este o zonă de diverse servicii pentru clienții săi - de la depozit tradiționale și plățile de împrumut și de casă, stabilirea bazei pentru servicii bancare, la noi forme de instrumente monetare și financiare utilizate de instituțiile bancare (leasing factoring, încredere, carduri bancare, servicii de depozit în condiții de siguranță, etc.).


1.2 Principalele etape de dezvoltare a sistemului bancar de Kazahstan


Luați în considerare etapele de bază de dezvoltare a sistemului bancar în cei 20 de ani de independență a Kazahstan.

Este general acceptat faptul că economiile dezvoltate inerente în prezența unui sistem bancar pe două niveluri, în timp ce în fosta Uniune Sovietică și, în consecință, a existat un sistem în Kazahstan,-un nivel, care se ridică la Banca de Stat, Banca pentru Comerț Exterior și Banca de constructii.

Reforma sistemului bancar a început în 1987, când o rezoluție comună a Comitetului Central al PCUS și Consiliul de Miniștri al URSS №821 sa decis crearea unui sistem bancar pe două niveluri, constând dintr-un (emitent) banca centrală și un număr de bănci specializate de stat, cu Republica Bank este împuternicită să ministerelor de republici unionale.

În 1988, după adoptarea legii federale" Cu privire la cooperare" (de la contează acum prima faza de dezvoltare a sistemului bancar de Kazahstan -. 1988-1991 ), au fost stabilite pe baza băncilor cooperatiste reciproce întâi. Statutul băncilor cooperatiste au dat autonomie considerabilă în stabilirea obiectivelor, condițiile și modalitățile de credit, ratele dobânzilor, dezvoltarea unor diverse forme de activități bancare, utilizarea profiturilor, consolidarea bazei tehnico-materiale și alte probleme.

octombrie 1990, Consiliul Suprem al RSS kazah a adoptat Declarația de Suveranitate de stat a Republicii Kazahstan. În luna decembrie a aceluiași an, Consiliul Suprem al RSS kazah a adoptat Legea" Cu privire la bănci și bancară în kazahă RSS", a pus bazele legale pentru reforma sistemului bancar de Kazahstan. Această lege definește prima banca comerciala, a descris deschiderea și încetarea activității băncilor private și bănci cu capital străin, precum și alte instituții de credit.

Astfel, acest act legislativ operațiunilor de fapt întrerupte existat înainte de sistemul formal bancar dualist format din bănci de stat, precum și a pus bazele omologul său de piață, în cazul în care nivelul superior a fo...


1 - 10 | înainte