Modern pieței de asigurări din Rusia

CONTINUT


Introducere

. Caracteristici generale ale pietei de asigurari

pieței de asigurări 0.1 și structura sa

0.2 Caracteristici ale regulamentelor care reglementează activitățile de asigurare

. Industria de asigurări de bază în Rusia

0.1 Tipuri de Asigurări

0.2 Raportul de asigurare obligatorie și voluntară

0.3 societate mutuală de asigurări

. Pieței de asigurări modernă în Rusia

0.1 Caracteristicile generale și tendințele de dezvoltare a pieței de asigurări din Rusia

Perspectivele 0.2 de dezvoltare a asigurărilor

Concluzie

Lista de referinte


Introducere


Asigurari, ca o metodă de gestionare a riscurilor, ajută pentru a proteja interesele de proprietate ale întreprinderilor și cetățenilor, securitatea și stabilitatea de afaceri. Rolul de asigurare este deosebit de important în contextul reformei economice, așa cum se stimuleaza dezvoltarea relațiilor de piață și a activității de afaceri, îmbunătățirea climatului investițional. Dezvoltarea pieței de asigurări reflectă potențialul de creștere economică a țării. Contribuția la o redistribuire a riscurilor între operatorii economici și daune ca urmare a acumulării de asigurare crește eficiența economiei în ansamblu și întreprinderile individuale. Prin urmare, dezvoltarea sistemului național de asigurări - unul dintre cele mai importante obiective strategice în domeniul infrastructurii de piață. Pentru Rusia, unde aproape toate activitățile sunt caracterizate de un risc crescut, este de o importanță deosebită.

Experiența mondială arată că există o relație strânsă între cheltuielile sociale și nivelul de dezvoltare al unei societăți de asigurare de viață pe termen lung. Asigurarea este capabil să înlocuiască unor programe sociale de stat, de a scoate presiunea asupra bugetului de stat. În Rusia, este de o importanță deosebită, datorită tendințelor demografice nefavorabile. Având în vedere lipsa de atracție resurselor investiționale cu ajutorul economiilor de asigurare tehnologie de populație poate deveni un element esențial al politicii financiare publice și contribuie la reducerea împrumuturilor externe.

Scopul acestui lucru desigur -. Pe baza literaturii de învățământ pentru a caracteriza piața de asigurări și să identifice principalele tendințe de dezvoltare în următorii ani

de lucru curs de fundal este faptul că industria de asigurări este în prezent una dintre cele mai importante sectoare ale economiei și cel mai puțin înțeles de toți.

Principalele obiective ale acestei lucrări curs este:

da o descriere generală a pieței de asigurări;

descrie industria de asigurări principal;

identificarea principalelor tendințe de dezvoltare în următorii ani.


1. Caracteristici generale ale pietei de asigurari


. 1 piața asigurărilor și a structurii sale


Piata asigurarilor - un sistem special de organizare a relațiilor de asigurare la care cumpărarea și vânzarea de servicii de asigurare ca o marfă, cererea și oferta sunt formate pe ele. Obiectivul bază pentru dezvoltarea pieței de asigurări este în curs de dezvoltare în procesul de reproducere trebuie să asigure continuitatea procesului, așa cum este exprimată în furnizarea de ajutor financiar pentru victimele în cazul apariției unor evenimente adverse neprevăzute. Piața asigurărilor este formarea și utilizarea fondului de asigurare pentru acoperirea pagubelor survenite, oferind în același timp interesele comerciale ale companiilor de asigurări. [1]

Subiectele piața asigurărilor -. Este asigurat, intermediarii asigurate si asigurarea

a) Asiguratorii - sunt persoane juridice, de stat autorizate să desfășoare...


1 - 10 | înainte