Politica monetară a Băncii Naționale a Republicii Belarus

Ministerul Educației

BELARUS UNIVERSITATEA DE STAT

Facultatea de Științe Economice

Catedra de Economie teoretică și instituțională


proiect de golf

pe această temă: Politica monetară a Băncii Naționale


studenții anului 1 Belkevich AV

full-time" ," 201 g.

«Finanțe și credit»

Supervisor

NS Kulazhenko

«» 201 g.Minsk, 2012

CONTINUT


aspecte 1.Teoreticheskie ale politicii monetare moderne

scopurile și obiectivele politicii monetare moderne 0.1

0.2 Principalele instrumente ale politicii monetare

. Caracteristici ale politicii monetare a Băncii Naționale în Republica Belarus

0.1 Metode de politică monetară a Băncii Naționale

0.2 Eficiența politicii monetare a Băncii Naționale a Belarus

LISTA SECOND-HAND LITERATURĂ


1. Aspecte teoretice ale politicii monetare moderne


1.1 Scopurile și obiectivele politicii monetare moderne


Banii sunt o parte importantă a lumii moderne. Existente peste un mileniu în diferite forme și în diferite părți ale lumii, bani a efectuat aceeași funcție - de a transfera valoarea în numerar a unui produs la altul prin schimbul. Dar cine sau ce controlează circulația bani? În timpul nostru, întrebarea toată lumea știe răspunsul eto- bancar. Sistemul bancar Banca si stau la baza creditului și a sistemului financiar. În fruntea oricărui sistem bancar în valoare de Banca Centrală. În diferite țări, este numit în diferite moduri, dar funcția sa principală este aproape identic. Deci, în banca centrală a Americii numit Sistemul Federal de Rezerve din India Reserve Bank of India și Banca Națională din Belarus. Unul dintre primele obiective ale Băncii Centrale a fost problema de bani, dar acum nu este. Obiective foarte importante, cum ar fi controlul dobândit de circulație a banilor și de control al organizațiilor comerciale. Desigur, Banca Centrală este cel mai important organ al sistemului financiar, dar nu uita de băncile comerciale, care pot modifica oferta de bani. Creșterea sau scăderea cantității de bani în propriile lor scopuri, acestea conduc activitatea de afaceri în stare de vibrație. De aceea, în sistemul bancar modern banca centrală supraveghează activitățile instituțiilor comerciale. O astfel de supraveghere este politica monetară. Politica monetară poate fi, în general, definit ca un set de activități desfășurate de către stat, al cărei scop modificarea ofertei de bani, volumul creditelor, rata dobânzii și a altor indicatori de circulației monetare. Astfel, Banca Națională, care acționează în instituțiile de credit, creează condițiile de funcționare a acestora, stabilirea nu numai activitățile se băncilor comerciale, dar, de asemenea, cursul de dezvoltare economică în general.

Natura și conținutul politicii monetare este predeterminată de strategia economică a Companiei, particularitățile naționale ale sistemului de credit, situația economică generală din țară. Principalul document care stabilește obiectivele politicii monetare a Republicii Belarus este Codul bancar al Republicii Belarus. Întrucât natura și scopul politicii monetare a Republicii Belarus este definită în acest document:

politica monetară a Republicii Belarus -. O parte integrantă a unei politici unitare de stat

Temeiul juridic pentru politica monetară a Republicii Belarus sunt principalele direcții ale politicii monetare a Republicii Belarus, aprobat anual de către Președintele Republicii Belarus la propunerea Băncii Naționale și Guvernul Republicii Belarus.

Direcțiile principale ale politicii monetare a Republicii Belarus include...


1 - 9 | înainte